Official Integration for Billingo

Beskriuwing

FUNKCIÓK

A hivatalos Billingo plugin használata a Billingo előfizetési csomagokkal rendelkező felhasználók számára funkciókorlátozások nélkül elérhető.

Bővítményünk a 2.0.0-ás verziót követően már a V3-as Billingo API kapcsolatot használja, amelynek köszönhetően még jobbá tehetjük a pluginünket.

Korábbi verzió használata esetén átállási segédletünket itt találod: https://support.billingo.hu/content/797736961

 • Manuális számla kiállítás – Amennyiben szereted ellenőrizni a rendeléseid a számla kiállítás előtt, lehetőséged van a számlák kiállítására egyesével. Minden beérkező rendelésnél a megjelenik majd a számlakészítés opció, ahol módosíthatsz a beállításokon is.
 • Díjbekérő készítés – Pluginünk segítségével dönthetsz úgy, hogy díjbekérőt küldesz a vásárlóidnak első körben. Ebben az esetben, a függőben lévő rendelési állapotban egy díjbekérőt küldünk ki, majd a befizetést követően egy számlát tudsz kiállítani a rendelésről. A díjbekérő készítést fizetési módonként is beállíthatod.
 • Automata számlakészítés – Az automatizmusok nagyban segíthetik az adminisztratív teendőid, emellett rengeteg időt spórolhatsz. A beállítási lehetőségek között megadhatod, hogy milyen rendelési állapotban kerüljenek kiállításra a számláid. Természetesen dönthetsz úgy, hogy elsőre csak piszkozatot készítesz, így lesz egy ellenőrzési lehetőséged is
 • Automatikus sztornózási lehetőség – Abban az esetben, ha a vásárlód visszamondja a rendelését, viszont már kiállítottad a számlát, lehetőséged van a felületről sztornózást indítani. Megadhatod, hogy melyik rendelési állapotban készítsünk neked sztornó számlát.
 • Számla típus választás – Kiválaszthatod, hogy vásárlóid számára hagyományos, vagy elektronikus számlát szeretnél kiállítani a webshopodból. Természetesen bármikor módosíthatsz, ha esetleg változtatni szeretnél.
 • Nyelvesítési opciók – Számláid Magyar, Angol, Német, Francia, Horvát, Olasz, Román és Szlovák nyelven egyaránt kiállíthatod. Ezen felül bekapcsolhatod azt is, hogy ha valaki a weboldaladtól eltérő nyelven használja a böngészőjét, az adott nyelven kerüljön kiállításra a számla. Ehhez az opcióhoz WPML és Woocommerce Multilingual bővítményre is szükség van.
 • Megjegyzések kezelése – Van lehetőséged arra, hogy globálisan adj megjegyzést a számláidhoz, de természetesen egyesével is tudod módosítani a kiállított számlák megjegyzéseit. Ezen felül hozzáadhatod a Barion tranzakciós fizetési azonosítót és a termékeid cikkszámát hozzáadhatod a tételek megjegyzéseihez is.
 • Adószámmal kapcsolatos funkciók – Bizonyos vásárlási esetekben előfordul, hogy az adószámot fel kell tüntetni a kiállított számlákon. Ennek a megadását a WooCommerce alapvetően nem teszi lehetővé, viszont bővítményünk segítségével a rendeléseknél bekérheted a vásárló adószámát, majd ezt a kiállított számlán könnyedén, automatikusan megjelenítjük számodra.
 • ÁFA beállítások – Nem a szokványos ÁFA beállításokat kell használnod? Esetlegesen vannak olyan tételek a termékeid között, amelyeket 0%-os ÁFA helyett AM vagy egyéb más jelöléssel helyettesítenél? Semmi gond, mert erre is tudunk megoldást nyújtani számodra. A beállításaidnál megadhatod, hogy az ÁFA felülírás a teljes termékpalettádra érvényes legyen, vagy csupán a 0%-os termékekre, ezen felül megadhatod azt is, hogy a szállítási díjakra vonatkozzon e a felülírás vagy sem. Természtesen, felsoroltuk neked azokat a választási lehetőségeket is a felületen, amellyel felülírhatod az alapértékeket.
 • Fizetési módok és kapcsolódó funkciók – A WooCommerceben telepített fizetési módok megjelennek a Billingo modulban. Minden fizetési módod mellett kiválaszthatod azt, hogy mi jelenjen meg a kiállított számlán. Tehát, ha például közvetlen banki utalással fizet valaki, beállíthatod, hogy a számlán a fizetés módja átutalás legyen. Ezen felül minden fizetési mód esetén beállíthatod azt is, hogy hozzunk e létre díjbekérőt, vagy ha az adott rendelés sikeres volt, fizetettnek jelöljük e a kiállított számlát/díjbekérőt. Tehát, ha online bankkártyával fizet a vásárlód, és sikeres a vásárlás, az automatikusan kiállított számla egyből fizetettként kerül kiállításra.
 • Kuponok használata – Abban az esetben, ha webáruházadban kuponokat is használsz, a kiállított számláidon ezek a kedvezmények is meg fognak jelenni. Ehhez csupán engedélyezned kell a webshopban a kuponhasználatot, majd a Billingo bővítmény ezt automatikusan feltünteti a számláidon.
 • Számla értesítő rendszer – A vásárlók tájékoztatása mindig elsődleges szempont a rendelésekkel kapcsolatosan. Ebből nem maradhat ki a számlázás sem. Az általunk készített bővítmény segítségével automatikusan e-mailben elküldheted a felhasználóidnak a kiállított díjbekérőket és számlákat egyaránt.
 • Rendelések kezelése – A rendelésektől kiállított számlák közvetlenül a rendeléskezelőből is megnyithatók. A PDF fájl letölthető a rendelési adatlapról. Minden számla készítésénél létrehozunk egy megjegyzést a rendeléshez, amin láthatod, hogy mikor és milyen sorszámmal készült el az adott számla.
 • Támogatás és hibakezelés – Bővítményünk fejlesztése során törekszünk arra, hogy minden jelzést megfelelően tudjunk kezelni. Ahhoz, hogy a bejelentéseknek könnyedén utána tudjunk járni, elhelyeztünk egy hibakereső kódot a pluginünkben. Ennek a kódnak és a naplófájloknak köszönhetően, kérdés esetén azonnali segítséget tudunk nyújtani számodra kollégáinkkal.

HASZNÁLAT

Az összekötés a két felület között rendkívül egyszerű. Folyamatosan frissítjük felhasználói kézikönyvünkben az összekötésre vonatkozó segédletünket is, ahol lépésről lépésre mutatjuk be a bővítmény használatát.

A segédletet ide kattintva érheted el: https://support.billingo.hu/content/97255646

Pár kiemelt pont a működéssel kapcsolatosan:
* Telepítést követően a WooCommerce/Beállítások menüpontban a Billingo fülön add meg a fiókodból kinyert API kulcsokat, majd ments rá a felületre.
* Állítsd be a számodra megfelelő opciókat a funkciólistában.
* Ezt követően a rendeléseidnél megjelenik jobboldalon egy számla szerkesztésre vonatkozó felület, itt manuálisan is ki tudod állítani a számláid rendelésenként.
* Amennyiben az automatikus számla készítést választottad, a rendelés megfelelő állapotba állítását követően (pl.: Teljesítve) kiállítjuk a számlát.
* Bizonyos rendelésenként az opciók gombra kattintva kikapcsolhatod a számlázást és adhatsz hozzá egyéni megjegyzést is.
* Választhatsz ki sztornó állapotot is, így, ha a megadott rendelési állapotra állítod a rendelés státuszát (Pl.: visszamondva), a sztornó számla automatikusan elkészül.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A számla tételek és információk generálás előtt módosíthatók a wc_billingo_clientdata és wc_billingo_invoicedata filterekkel. Előbbi az ügyfél adatokat módosítja, utóbbi a számlán lévő tételeket. Ez minden esetben az éppen aktív téma functions.php fájlban történjen, hogy az esetleges plugin frissítés ne törölje ki a módosításokat!

Például:

<?php
// Számlanyelv változtatás
add_filter('wc_billingo_invoicedata', 'wc_billingo_lang', 10, 2);
function wc_billingo_lang($data, $order) {
  $data['template_lang_code'] = 'en';
  return $data;
}

Ynstallaasje

 1. Töltsd le a bővítményt vagy telepítsd bel a Bővítmények menüpontban
 2. WooCommerce / Beállítások oldal alján megjelennek a Billingo beállítások, ezeket be kell állítani
 3. Beállíátsok elmentése után lehetőség van a fizetési módok összepárosítására a billingo rendszerében megfelelővel

Resinsjes

8 novimber, 2023
Elégedett vagyok a plug-innal, köszönöm, egy megjegyzésem lenne, ami miatt aggódom, hogy jó lesz-e a kiállított számla: amikor cég/vállalkozás stb. részére állítok ki számlát, a vásárló neve sorba beleteszi a magánszemély nevét is, aki vásárolt. Megrendelés leadásakor, amikor a vásárló az adatait adja meg, akkor először beír egy nevet (ált. az ő saját nevét, legyen itt most például Minta Anita), aztán a második sorban jelenik meg a céges név, akinek számlázunk (legyen például Manó Bölcsőde). A kiállított számlán a következő név szerepel, ebben a formátumban: “Manó Bölcsőde – Minta Anita”. Aggódom, hogy amikor ezt a számlát el akarják számolni, nem kellene ott lennie a magánszemély nevének. Köszönöm, ha ebben segít valaki, hogyan tudnám ezt megoldani. Tünde
8 febrewaris, 2022
Remek plugin, szinte minden fontos dolog könnyedén beállítható. Fejlesztőknek lehetne benne valamivel több filter. Az ÁFA kapcsán például nehezen módosítható, ha egyedi beállítás szükséges.
10 febrewaris, 2021 4 antwurden
Ami eddig megvan szuperül működik! Elégedett vagyok! 1. javaslat: Előre utalásnál a megrendelésnél a Woocommerce felületen ott van a díjbekérő száma mikor indítom a számla készítést. A beállítási felületen lenne egy új választási lehetőség, mint ahogy jelenleg a megrendelés azonosítót hozzá lehet rendelni a megjegyzéshez, egy ilyen jelöléssel a díjbekérő száma is bekerülhet a számlára a megjegyzésbe, amivel a két dokumentumot lehet azonosítani és a könyvelők munkáját is lehet egyszerűsíteni. 2. kérdés: Előre utalásnál a Billingó felületén a Díjbekérő és a Számla státuszát lehet-e automatikusan “Kintlévő” helyett “Fizetett”-ra állítani? Ha lenne erre is egy beállítási lehetőség a bővítmény beállítási felületén, és nem lenne szüksége ezért belépni a Billingo felületre és ezeket egyesével, kézzel lekezelni. Ha küldök díjbekérőt, azután a számlát már csak akkor készítem el, ha megérkezett a pénz a számlámra, tehát kifizette.
25 jannewaris, 2021 1 reakce
Sajnos állandóan hiba kód hiba kód hátán, törölni kellett és most manuálisan kell számlázni…. 🙁 nagyon szomorú de közbe a support nagyon kedvesen segített
Lês alle 12 resinsjes

Meiwurkers & amp; Untwikkelders

“Official Integration for Billingo” is iepen boarne software. De folgjende minsken hawwe bydroegen oan dizze plugin.

Meiwurkers

Feroaringslog

= 3.6.1
* Fejlesztés: Support folyamat és hibakeresés javítása

= 3.6.0
* Fejlesztés: WooCommerce High-Performance Order Storage kompatibilitás

= 3.5.0
* Fejlesztés: Hiányzó számlatömb vagy bankszámla automatikus eltávolítása
* Fejlesztés: Kerekítés optimalizálása

= 3.4.7
* Javítés: Termék árak kerekítéséből adódó netto/bruttó eltérés hiba javítva

= 3.4.6
* Fejlesztés: Adószám kinyerés optimalizálása, vendég vásárlónál felhasználó figyelmen kívül hagyása

= 3.4.5
* Fejlesztés: Opció a manuális számlakészítésnél használt típus alapértelmezett beállítására

= 3.4.4
* Javítás: ÁFA Jogcím speciális esetben beragadt

= 3.4.3
* Fejlesztés: Szállítási adóknál az extra üres ÁFA kulcsok kihagyása.

= 3.4.2
* Fejlesztés: <0.5 sor adó számítás javítás

= 3.4.1
* Fejlesztés: PHP verzió kompatibilitás javítása

= 3.4.0
* Fejlesztés: Biztonsági frissítés

= 3.3.9
* Fejlesztés: Piszkozatnál “Küldés Billingon keresztül” opció bekapcsolható

= 3.3.8
* Fejlesztés: Mennyiségi egység felülírási lehetőség

= 3.3.7
* Fejlesztés: Frissítés közbeni Woocommerce hiány által okozott rendszerhiba megszüntetése

= 3.3.6
* Javítás: Új telepítésnél hiányzó napló mappa automatikus létrehozása

= 3.3.5
* Fejlesztés: Többszörös számlagenerálás kizárása, ha a rendelés több lapon is nyitva van

3.3.4

 • Fejlesztés: Manuális számlakészítéskor korábbi díjbekérő figyelmen kívül hagyására opció (rendelés módosítás esetén szükséges)

3.3.3

 • Javítás: -0% áfakulcs megoldva kedvezményeknél

3.3.2

 • Javítás: jogcím mező elállítódás

3.3.1

 • Fejlesztés: Javított szállító ÁFA lekérés
 • Fejlesztés: Cégnévre whitespace szűrés, hogy ne fogadja el a ” “-t cégnévnek

3.3.0

 • Fejlesztés: Bankszámla választás opció
 • Fejlesztés: “Pénzügyi teljesítést nem igényel” jelölés
 • Fejlesztés: Piszkozat is lehet fizetettnek jelölt (éles számla beállításai alapján)

3.2.7

 • Fejlesztés: WordPress dátum függvényre váltás, hogy elkerüljük az időzónák miatti gondokat
 • Fejlesztés: Log áthelyezve wp_content/uploads/billingo mappába, hogy ne törlődjön plugin frissítéskor

3.2.6

 • Fejlesztés: WooCommerce Subscriptions email csatolmány kompatibilitás

3.2.5

 • Javítás: hiányzó get_plugin_data() függvény hiba

3.2.4

 • Fejlesztés: 9.5% ÁFA kulcs támogatása

3.2.3

 • Javítás: Admin rendelés lista proforma ikon mutatása új rendeléseknél

3.2.2

 • Fejlesztés: Termék variáns hozzáadása a termék névhez

3.2.1

 • Javítás: Adatbázis tábla hiány önjavítás

3.2.0

 • Fejlesztés: Manuálisan is lehet piszkotatot létrehozni
 • Javítás: Automatikusan éles számla készült piszkozat helyett is

3.1.0

 • Javítás: Partner tárolás API Kulcs függőség bevezetése
 • Fejlesztés: Opcionális alrendelés számlázás tiltás

3.0.0

 • Fejlesztés: Billingo SDK csere konfliktus mentes megoldásra
 • Javítás: Adó kulcs lekérés pontosítása

2.6.0

 • Fejlesztés: Létező díjbekérő esetén számlagenerálás a díjbekérő alapján

2.5.1

 • Javítás: Fee adó típus

2.5.0

 • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.13-ra
 • Fejlesztés: ÁFA kulcsok és jogcímek felvétele

2.4.0

 • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.12-re
 • Javítás: Partner duplikáció

2.3.2

 • Javítás: Teljesítés dátum felülíródott
 • Javítás: Egyedi rendelési státuszoknál számla generálás indítás

2.3.1

 • Fejlesztés: Hiányzó fordítások pótlása

2.3.0

 • Javítás: E-mail küldés átdolgozva, megoldva a duplikált küldés, és a hiányzó gomb
 • Javítás: Storno számla generáláskor hiba javítva

2.2.0

 • Fejlesztés: Opció a szállítás megjelenítésére akkor is, ha 0 összegű
 • Fejlesztés: Billingo API frissítve 3.0.10-re
 • Fejlesztés: V2 számla konvertálása V3 API-s sztornózáskor
 • Javítás: Fallback fizetési mód hiba megszüntetve
 • Fejlesztés: Választható fallback fizetési mód
 • Javítás: Nullával osztás nulla értékű díjak esetén kizárva
 • Javítás: Számla link hiba az AJAX válaszban (generáláskor)

2.1.1

 • Fejlesztés: Cikkszám átadás “variable product” esetén is

2.1.0

 • Fejlesztés: E-mail beállítások egységesítve, díjbekérő és sztornó is küldhető automatikusan
 • Fejlesztés: Kompatibilitás rendelés sorszámozó pluginokkal

2.0.4

 • Fejlesztés: Javított HuCommerce compatibilitás (adószám mező használata)

2.0.2

 • Módosítás: Nem egész mennyiségek engedélyezve

2.0.1

 • Javítás: ÁFA felülírás hiba javítva

2.0.0

 • Fejlesztés: API átírva 3-as verzióra
 • Módosítás: Adószám mező és figyelmeztetés megjelenítési határ módosítás
 • !!! A frissítés telepítése után újra konfigurálni kell a Billingo Plugin beállításait! Új (v3) API kulcs igénylése is szükséges (https://app.billingo.hu/api-key [Hatáskör: Olvasás, Írás]).

1.10.0

 • Fejlesztés: Jobb szállító adó felismerés

1.9.9

 • Javítás: Log mappa külső hozzáférés megakadályozása

1.9.8

 • Javítás: Számla letöltése gomb az e-mailekben completed állapotra váltás esetén

1.9.7

 • Fejlesztés: Adószám mező mindig látható (nem csak 100e felett)
 • Fejlesztés: Tizedes érték engedélyezése mennyiségben
 • Javítás: Fizetési mód alapértelmezés, ha nincs párosítva.
 • Fejlesztés: Link a beállításokhoz a plugin lista oldalon

1.9.6

 • Fejlesztés: HuCommerce plugin adószám mezőjének automatikus kezelése

1.9.5

 • Fejlesztés: cím második sor átadása

1.9.4

 • Javítás: Magyarország kihagyása EU/EUK felülírásból

1.9.3

 • Fejlesztés: Email gomb szöveg módosítható beállításokból

1.9.2

 • Javítás: E-mail gomb fordíthatóság

1.9.1

 • Javítás: termék ÁFA lekérés módszer csere

1.9.0

 • Fejlesztés: Sztornózási képesség, manuálisan és automatikusan
 • Fejlesztés: Állítható mely rendelésállapotban jöjjön létre a számla

1.8.8

 • Fejlesztés: Díjbekérő számlák fizetettre állításának külön kezelése

1.8.7

 • Javítás: Kompatibilitás egy országos beállítással

1.8.6

 • Fejlesztés: Cikkszám hozzáadható a termék megjegyzéshez

1.8.5

 • Javítás: ÁFA % float pontatlanság
 • Javítás: számla linkek új tabon nyitása
 • Javítás: kupon lekérdezés hiba Woo 3.7 előtt
 • Fejlesztés: prefix mentése a számlaszámmal
 • Javítás: Manuális számlakészítésnél teljesítés dátuma és megjegyzés csak akkor került be, ha volt beállítva határidő is.
 • Javítás: Hiányzó mennyiségi egység az extra díjaknál, pl utánvét.

1.8.4

 • Frissítés: WordPress biztonsági előírásaihoz alkalmazkodás.

1.8.3

 • Javítás: Ingyenes szállítás esetén 27%-os ÁFA kulcs.

1.8.2

 • API kérések kikapcsolása, amíg nincsenek megadva a kulcsok

1.8.1

 • hibajavítások
 • adószám mező használható a rendelésből is

1.8.0

 • ÁFA kulcs javítások

1.7.0

 • Kuponkedvezmények javítás

1.6.8

 • hibajavítások

1.6.7

 • hibajavítások

1.6.6

 • official release

1.3.7

 • hibajavítások

1.3.6

 • hibajavítások

1.3.5

 • hibajavítások

1.3.4

 • hibajavítások

1.3.3

 • nem készülhet duplikált dokumentum akkor sem, ha új kérés fut, de a régi még nem tért vissza
 • teljesített rendelés woocommerce e-mailbe bekerült a számla letöltése gomb
 • nem készülhet duplán díjbekérő a státuszok változtatásakor
 • fizetési módok “Díjbekérő” opciója, ha nincs bepipálva (pl. azonnali online fizetési módoknál), nem fog díjbekérő készülni

1.3.2

 • Hibajavítások

1.3.1

 • Kapcsolható, hogy csak a cégnév vagy cégnév és a teljes név kerüljön megjelenésre.

1.3.0

 • Vezetéknév Keresztnév felcserélése opció
 • Fizetési módoknál pénzügyi teljesítést nem igényel opció
 • Külön Billingo menü, optimalizálás

1.2.5

 • Az áfa kulcsokat lehet párosítani

1.2.4

 • Kerekítési lehetőség hozzáadása a billingo konfigurációs oldalhoz / adding rounding option to billingo config

1.2.3

 • a számla a kosár devizanemében kerül kiállításra kódoptimalizálás

1.1.9

 • Removed duplicated array item assignment to fix shipping unit value

1.1.8

 • Shipping unit added

1.1.7

 • Calculation changes: rounds removed, billingo gets brutto values to calculate the position prices

1.1.6

 • Hibajavítások

1.1.5

 • Hibajavítás: utánvét esetén nem készül díbekérő; szállítási költség számolási javítás (bruttó, nettó)

1.1.4

 • Hibajavítások

1.1.3

 • Fizetési határidő fizetési módonként

1.1.2

 • Hibajavítások

1.1.0

 • WooCommerce 3.0 kompatibilitás

1.0.4

 • Megadható az adószám, 100e ft feletti áfatartalomnál a vásárlás oldalon megjelenik az adószám mező(opcionális) és egy figyelmeztetés, hogy kötelező megadni, ha van.
 • Ha nem sikerült létrehozni számlát, akkor a rendelés megjegyzéseibe bekerül, hogy mi volt a hiba

1.0.3

 • Ingyenes szállítás javítása, forrás: https://www.facebook.com/groups/wpcsoport/permalink/1415346541816505/

1.0.1

 • Számlatömb ID megadható a beállításokban

1.0.0

 • WordPress.org-ra feltöltött plugin első verziója